fairygallery

Werk in uitvoering

Ik ben bezig met een nieuwe elf en ik zou je willen uitnodigen om een kijkje te komen nemen. Ik heb nooit veel “werk in uitvoering” foto’s laten zien in het verleden, omdat het volgens mij een beetje de magie wegneemt. Maar ik krijg heel wat vragen over hoe ik te werk ga en hoe ik de elf opbouw, dus ben ik bereid om een uitzondering te maken. Hier is je kans om het artikel te lezen dat alles zal onthullen!! πŸ™‚

Ik start met het opbouwen van het frame en begin klei toe te voegen op haar billen. Dan begin ik de benen en voeten te boetseren en de details aan te brengen in de tenen. In deze fase wordt ze voor de eerste keer gebakken. Als ze is afgekoeld, ga ik de benen en voeten schuren om alles zo glad mogelijk te krijgen.

In de tweede fase ga ik het bovenlichaam boetseren. Haar middel krijgt vorm, de schouders, nek, armen en handen worden geboetseerd. Ik heb hier het stoeltje waar ze op zit bedekt om te voorkomen dat het vuil wordt van de klei, en omgekeerd.

fairy sculpture

Daarna wordt ze gebakken voor de tweede keer.

fairy sculpture in the oven

Daarna start ik met het boetseren van het hoofdje.

Voor deze elf had ik al twee hoofdjes gemaakt die ik niet goed vond, dus ben ik opnieuw begonnen voor een derde keer! Niemand zei dat elfen boetseren makkelijk was, hΓ©? *zucht* πŸ˜‰

fairy sculptures heads

Hier kan je zien hoe ik de basis opzet van het gezichtje. De tweede foto toont hoe ik de oogleden toevoeg. In de derde foto kan je zien dat de details van de ogen, neus en mond bijna klaar zijn.

head fairy sculptureΒ adding eye lids sculptureΒ sculpting the faceΒ 

Ik eindig altijd met veeeeeellllss te weinig klei op het voorhoofd en achteraan het hoofd, dus ik voeg hier wat klei toe. Je kan hier ook duidelijk zien dat het profiel van mijn elfen verschilt van dat van een mens. Geen toeval…. Dat heet gewoon spelen met anatomie!…

sculpting a fairy headΒ profile sculpting a head

Een poppenmaakstersparadijs: buiten boesteren terwijl de zon schijnt en de vogeltjes fluiten! Waarom kan het niet altijd zomer zijn? πŸ˜‰

sculpting in the sun

Ik begin met het schuren van het bovenlichaam en de armen

sanding the fairy sculpture

Als dit klaar is, bevestig ik het hoofdje aan het lichaam. Hmmm? Dat ziet er niet goed uit, hΓ©? πŸ˜€ Geloof me, alles komt goed… hΓ¨hΓ¨ πŸ˜‰

attaching the head on the body

Het hoofdje staat op het lichaam en ik begin met het boetseren van de oren.

sculpting the ears

Dat ziet er prima uit en het geheel mag nog een keertje in de oven.

head is attached to the body

A-ha! De elf schilderen, laat het leuke gedeelte maar beginnen! Ploeteren met genesis verf! πŸ˜€

painting the fairy

Kleine elfenoogjes en mondje schilderen. Ik gebruik overigens geen vergrootglas. Deze vraag krijg ik ook vaak… πŸ˜‰

eyes and mouth are being painted

Dit begint er goed uit te zien, hΓ©? Wel, misschien volgens jou nog niet! πŸ˜€ Ik kan niet wachten om haar aan te kleden en allerlei ideeΓ«n beginnen in mijn hoofd te spelen hoe ik haar vleugels ga maken.

fairy sculpture

Details van het geboetseerde handje.

detail hand

Wel, dit verhaal wordt vervolgd. Hopelijk kan ik jullie in de komende weken de volgende stappen en de afgewerkte elf tonen. Aan iedereen nog een prettige vakantie en geniet van de zon wanneer ze er is!

 

Als er nog andere zaken zijn die je van mij of mijn werk wil weten laat het me zeker weten en schrijf het in onderstaand commentaarveld.

 

Kathleen xx

Category: Blog |

22 comments on “Werk in uitvoering”

 1. Hi Kathleen,

  Super, om het proces te zien bij
  het maken van een nieuwe elf.
  Amai, wat een precisiewerk!

  Xx katie

 2. Bedankt, Katie. Als er nog iets is wat je graag weten of zien i.v.m. mijn elfen, laat het me zeker weten.

  Groetjes,
  Kathleen

 3. Wauw, Kathleen, echt fijn om te zien hoe je dat doet! Ik zou er zo langs komen zitten πŸ˜‰ Fantastisch!! Wat een talent!! Ik kan niet wachten om het vervolg te mogen meelezen. xx Esther

 4. Hoi Esther,

  Fijn om te horen dat je er zo enthousiast over bent dat je kan meevolgen hoe ik een elf opbouw. En tuurlijk mag je een keer langs me komen zitten, ;-). Hopelijk komt het vervolg er snel aan zodat je niet te lang hoeft te wachten… πŸ˜‰

  Groetjes,
  Kathleen xx

 5. Hallo Kathleen,
  hartelijk bedankt dat je ons een blik in je “elfenkeuken” laat zien, heerlijk om de ontwikkeling van een prachtige elf te volgen, ik kijk uit naar het volgende deel, veel succes!

  groeten Susan

 6. Hoi Susan,

  het was voor mij de eerste keer dat ik het liet zien, dacht dat het wel fijn zou zijn als mensen een kijkje achter de schermen konden nemen hoe een elf van mij tot stand komt. En binnenkort het volgende deel!

  Groetjes,
  Kathleen xx

 7. Hoi Kathleen,
  Mooi werk !!!
  Doe zo verder, trouwens jouw kussentjes zijn ook prachtig
  Groetjes en tot binnenkort.

 8. Hoi Wendy,

  heel erg bedankt, ik zal het van de kussens tegen mijn mama zeggen, ze had er aan mee gewerkt… πŸ˜‰ En we zullen zeker verderd doen!

  Groetjes,
  Kathleen xx

 9. it is very good Kathleen, very interesting and fascinating to enter your world and secrets , i usually don’t like to see the process of fabrication ( i am a dreamer πŸ˜‰ ) but i confess this time has been very distracting probably because of the pictures and the fact that you talk about the summer and the birds … i like it .
  Thank you for make us dreaming , this fairy will be a beauty for sure .
  HUGS

 10. Thank you so much, Aude.

  That’s why I keep sculpting these fairies, so I can make people dream! πŸ˜‰

  hugs, Kathleen xx

 11. Hoi Kathleen,
  Super leuk dat je een WIP laat zien!

  Greetzz Kate

 12. Hoi Kate,

  bedankt hoor, het is leuk om te horen dat mensen het waarderen!

  Kathleen xx

 13. Hallo Kathleen,

  Dank je wel voor het doorsturen van de link naar je W.I.P. Het is heel leuk om te zien hoe je te werk gaat. Dat verschilt nogal tussen poppenmaaksters, maar het is zeer verhelderend met de foto’s erbij.
  Ik ben benieuwd naar deel 2.

  Groetjes,
  Anita

 14. Hoi Anita,

  het verschilt inderdaad erg tussen de poppenmaaksters hoe ze te werk gaan. Leuk om te horen dat je er wat aan hebt gehad. Als je nog vragen hebt, mag je die altijd stellen. Dan kijk ik gewoon of ik het in een volgende nieuwsbrief kan verwerken. πŸ™‚

  Groetjes
  Kathleen xx

 15. Hoi Kathleen,
  heel leuk dat we eens mee mogen kijken.
  Ze word heel mooi, ben heel benieuwd hoe je verder gaat.
  Groetjes Rianne

 16. Hoi Rianne,

  erg leuk om zoveel positieve reacties te krijgen. En het vervolg blijft inderdaad spannend, ook voor mij πŸ˜‰

  Kathleen xx

 17. Hoi Kathleen,
  Erg gaaf. Ik denk niet dat dit iets wegneemt van de mystiek. Het eindresultaat is echt geweldig en straalt alle fantasie, etc. uit.
  Ik vind het in ieder geval erg gaaf dat je het proces hebt gedeeld. Echt vakmanschap. Ik ben diep onder de indruk.

 18. Hoi Jennifer,

  leuk om hier je comment te zien! Ik merk dat er door het artikel heel wat mensen meer zicht krijgen op het werk dat ik doe en beter begrijpen dat er zoveel werk aan te pas komt. Ik was ook al op jouw website gaan kijken en het ziet er allemaal schitterend uit!

  Kathleen

 19. Hoi Kathleen, dank je wel om ons in te wijden in de kleine geheimen van de geboorte van jouw elfen! Prachtig.
  Groetjes, Els

 20. Hoi Els,

  bedankt voor je leuke berichtje. Het was erg leuk om je te ontmoeten op het festival! Veel plezier nog met de halsketting! πŸ™‚

  groetjes,
  Kathleen xx

 21. can’t wait to see the progress. This is wonderful. Thank you for sharing
  zoe aka ggramz

 22. Thank you, Zoe!