fairygallery

Dabida Dag 2013

Dabida Dag 2013

De Dabida dag is een jaarlijks evenement dat wordt georganiseerd door Dabida, The Dutch and Belgian Institute of Doll Artists, een vereniging voor poppenmaaksters uit België en Nederland. Het was weer een heerlijke dag tussen mijn collega poppenmaaksters. Nog een bedankje aan alle bezoekers die een kijkje kwamen nemen naar onze creaties!

Hier is mijn tafel waar ik voor het eerst mijn nieuwe grafische ontwerpen mee naartoe had gebracht. De afgelopen maanden had ik hard gewerkt aan de kadertjes, posters, wenskaarten, juwelen, enz… Voor mij was het dus heel spannend om de reacties van de mensen te zien. Ik was er eerlijk gezegd een beetje nerveus voor, maar dat bleek helemaal niet nodig, want de reacties waren enthousiast.  😀

dabida23_lr

Mijn kleine magische kistje met juwelen die ik maakte met foto’s van mijn elfen.

elfen juweeltjes

Mijn ringen en sleutelhangers meer in detail…

fairy fewelry

Elfen banners gemaakt van mooi satijn. Ik werk deeltijds als webdesigner voor een bedrijf dat textiel bedrukt voor vlaggen, enz. Dat zorgde natuurlijk voor heel wat ideeën!! 😀 Het droeg heel wat elfensfeer bij aan het evenement. Ik vind dat ze prachtig zouden hangen in een meisjeskamer, denk je niet?

fairy banners

Hier een foto van hoe Fairy Dust Shower (Elfenstof douche 😉  ) eruit zag op mijn tafel.

Fairy Dust Shower

Deze twee kleine elfjes had ik vorig jaar ook al bij me, maar degene die niet op de dabida voorstellingen waren krijgen ze nu voor het eerst te zien, want ze staan nog niet op mijn website.

fairy sculptures

Ik had Secret Garden bij me en heel wat bezoekers vertelden me dat dit hun favoriete werk was. Het is altijd fijn om te horen dat mensen je werk leuk vinden en ervan genieten.

Secret Garden

Prachtige nieuwe elf van Tine Kamerbeek. Het is altijd weer een plezier om nieuw werk van haar te zien. Zo gedetailleerd, ik sta er iedere keer weer in verwondering naar te kijken. 😀

Tine Kamerbeek

Deze pop is van onze lieve “Guest of honour”, Renata Jansen. Deze pop is zo realistisch gemaakt, herken jij haar?

Renata Jansen

Prachtig werk van Christine Polis, ook een Belgische poppenmaakster.

dabida7_lr

Svetlana Pchelnikova was helemaal gekomen met prachtige poppen uit Rusland en Estland.

Svetlana Pchelnikova

Ieder jaar wordt de Hannie Sarris Award uitgereikt en poppenkunstenaars van over de hele wereld nemen deel aan deze wedstrijd. Dit waren de drie genomineerden.

Hannie Sarris Award

Dit jaar won Dorote Zaukaite met het onderstaande werk. Het thema van dit jaar was “Plezier”

winner hannie sarris award

En voor diegene die maar niet genoeg krijgen van foto’s, hier is het volledige album van alle foto’s van die dag! Bedankt voor het kijken!

Category: Blog |

4 comments on “Dabida Dag 2013”

  1. A wonderful page and great pics about the exhibition of DABIDA, I enjoy the colors of this page full of light , with some fairy dust who make us dream .

    Thank you Kathleen !

  2. Hi Aude,

    thank you very much. It’s nice to hear people are enjoying our work!! And that we can make people dream… 🙂

    Kathleen

  3. Beautiful pictures of a beautiful day !!!

  4. Thank you and it was indeed a beautiful day!! 🙂